Pečený kapr s nádivkou
Suroviny
1 velký kapr
grilovací koření
2 vejce
máslo (nebo olej)
2 rohlíky
žampióny
1 cibule
hrášek
oříšky (libovolné)
uzenina
případně petrželka a zelenina podle chuti
česnek
kmín
sůl

Postup
Vykuchaného kapra dobře omyjeme a osušíme. Smícháme sůl s oloupaným a prolisovaným česnekem a kmínem, touto směsí kapra potřeme napovrch i uvnitř a necháme ho tak přes noc odpočinout. Žloutky vyšleháme s troškou másla, solí a oloupaným prolisovaným česnekem, přidáme nadrcené nebo nastrouhané ořechy, očištěné a pokrájené houby, hrášek, na kostičky nakrájenou uzeninu, cibuli a rohlíky, případně posekanou petrželku a očištěnou nadrobno nakrájenou zeleninu. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do směsi. Kapra znovu opláchneme, naplníme připravenou nádivkou a zašijeme. Posypeme ho grilovacím kořením, pokapeme rozpuštěným máslem a asi hodinu pečeme v troubě dokřupava. Kapra servírujeme celého na tácu obloženého ovocem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,830x

Komentáře receptu Pečený kapr s nádivkou
anonym: | Sunday, September 26, 2010 |
SLINTÁM A HNED AKO MANŽEL CHYTÍ KAPRÍKA VYSKÚŠAM |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!