Květák s masem

Suroviny

200 g vepřové kýty
1/2 květáku
hrst mraženého hrášku
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička mletého kmínu
špetka pálivé pariky
1 lžička soli
trochu octa
olej na osmažení
1 bílek
1 lžíce škrobové moučky

recept nemá fotografii

Postup

Květák si rozeberte na malé růžičky a opláchněte. Libové vepřové maso nakrájejte na malé kousky (nejlépe proužky). Na obalení masa si smíchejte v misce lžíci škrobové moučky se lžící studené vody a bílkem a na chvíli odložte misku s masem do chladna. Na větší pánvi si rozpalte 6 lžic oleje, vsypte květák a hned na počátku jej posolte, aby změkl. Při smažení je lehce míchejte, aby se osmažil rovnoměrně ze všech stran. Osmažený květák shrňte z pánve do mísy, přidejte trochu nového oleje a prudce na něm osmažte připravené nakrájené maso. Při smažení maso také občas lehce zamíchejte. Až maso zbělí (zhruba za dvě minuty), přidejte koření, předsmažený květák a hrst hrášku. Na závěr zakápněte celou směs octem a ještě naposledy zlehka promíchejte. Nejvhodnější přílohou je rýže. Máte-li k dispozici kompot ostřejší chuti (rybízový, meruňkový), dobře doplní celé jídlo - jak barevně, tak i chuťově

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,698x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květák s masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist