Pórek s masem
Suroviny
200 g libového vepřového masa
3 pórky
3 lžíce sojové omáčky
1 lžička vegety
sůl
olej na smažení
1 lžíce škrobové moučky
1 bílek
Postup
Vepřové maso (nejlépe z kýty) nakrájejte na malé proužky velikosti malíčku. V misce rozmíchejte lžíci škrobové moučky se lžící vody a bílkem a do této směsi zamíchejte maso. Vše nechte v chladnu asi 20 minut odpočinout. Zatím si nakrájejte pórky na silnější kolečka. Na pánvi rozehřejte olej, vložte na něj maso a rychle míchejte, aby se kousky masa oddělily od sebe. Až maso zbělí, přidejte ještě trochu oleje a všechen pórek. Aby pórek rychleji změkl, hned jej posolte, za chvíli začne jakoby uvadat. Potom přidejte sójovou omáčku a vegetu, promíchejte a smažte ještě asi dvě minuty. Vhodnou přílohou je rýže. Chutný k tomuto jídlu je také kompot ostřejší chuti (rybízový, meruňkový).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,185x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pórek s masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!