Strakaté řezy

Suroviny

300 g polohrubé mouky
250 g másla
300 g moučkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
5 vajec
3 pudinkové prášky různé barvy (jahodový, vanilkový, kakaový)
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček kypřícího prášku

recept nemá fotografii

Postup

Utřeme máslo s cukrem, přidáme všechna celá vejce, vanilkový cukr a dobře promícháme. Kypřící prášek dobře rozmícháme do polohrubé mouky a mouku potom postupně přidáváme do těsta. Nakonec do těsta nalijeme smetanu ke šlehání a opět rozmícháme. Vzniklé těsto rozdělíme na tři díly, do každého dílu nasypeme jiný pudink a znovu promícháme. Získáme tak tři odlišně barevná těsta. Hlubší plech vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Lžící pak klademe na plech kupky těsta - střídáme barvy. Na závěr těsto na plechu urovnáme. Pečeme při středním stupni asi 40 minut. Po upečení a vychladnutí můžeme potřít čokoládovou polevou.

Upozornění: Moučník je velmi dobrý, ale nikdy jej nedělejte, pokud spěcháte. Na to, abyste si pohráli s barvami, je třeba klid a pohoda. A rovněž hora špinavých misek od těst různé barvy, kterou objevíte okamžitě, jakmile dáte řezy do trouby, nervozní kuchařku často vyvede z míry. Ovšem moučník za to stojí, má výbornou jemnou chuť i skvěle vypadá. A je ho dost i pro početnější rodinu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,622x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Strakaté řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist