Kefírová buchta s kakaem

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
300 g moučkového cukru
2 lžíce kakaového prášku
2 lžičky jedlé sody
1/4 l kefíru
1 vejce
1 dcl oleje

Náplň:
1 balíček KOKA sušenek
1/8 l mléka
1 vejce
125 g tuku (Hera)
2 lžíce rumu
2 lžíce mletých oříšků

Poleva:
viz recept č. 17 na čokoládu

recept nemá fotografii

Postup

V míse dobře smícháme mouku, moučkový cukr, kakao a jedlou sodu. Do jiné větší nádoby nalijeme kefír (acilofidní mléko), olej a přidáme vejce. Dobře rozšleháme šlehačem. U kefíru je důležité si dobře zvolit druh - nejsou vhodné řídké druhy kefíru, moučník pak není nadýchaný a občas se i srazí. Do rozšlehané tekutiny vmícháme sypkou hmotu. Vše nalijeme na vyšší plech, který jsme si vymastili tukem a vysypali hrubou mouku. Pečeme ve středně vytopené troubě.
Příprava náplně:
KOKA sušenky si rozdrtíme válečkem mezi dvěma hedvábnými papíry. Drť zalijeme mlékem, přidáme tuk nakrájený na kousky a vejce. Rozmícháme a natřeme na vychladlý moučník. Povrch potřeme ještě čokoládou polevou - viz recept číslo 17 v kategorii cukroví.
Upozornění:
U nás se tomuto moučníku říká kalorická bomba, protože je velmi sytý.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,226x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kefírová buchta s kakaem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist