Univerzální piškotová buchta

Suroviny

250 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
5 vajec
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do pečiva
1/4 l mléka
citronová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si oddělíme bílky a žloutky. Ve větší míse třeme pět žloutků s krupicovým a vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. V jiné nádobě vyšleháme z pěti bílků tuhý sníh (při otočení nádoby by měl zůstat na svém místě). Do mouky dobře rozmícháme jeden kypřící prášek. Mouku postupně přidáváme do ušlehaných vajíček s cukrem, přiléváme také po částech vlahé mléko. Nakonec lehce zamícháme sníh. Vznikne poměrně řídké a nadýchané těsto, které lze jej použít pro různé moučníky.
Bábovka:
Část těsta oddělíme a obarvíme kakaovým práškem. Vymastíme velkou formu na bábovku, vysypeme moukou a nalijeme nejdříve světlé a potom tmavé těsto. Abychom dosáhli zajímavého barevného efektu, zlehka projedeme těsto ve formě krouživým pohybem vidličkou - tím dojde k promísení tmavého a světlého těsta. Bábovka je poměrně velká a peče se v mírně zahřáté troubě asi 45 minut.
Bublanina:
Těsto nalejeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný hlubší plech. Posypeme čerstvým ovocem - nejvhodnější je drobné ovoce jako rybíz nebo borůvky. Větší druhy ovoce je nutno rozkrájet na kousky a obalit ještě předtím v hrubé mouce. Pečeme opět zvolna ve středně vyhřáté troubě.
Ovocné řezy:
Těsto nalejeme na vymaštěný a moukou vysypaný hlubší plech a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí poklademe povrch buchty ovocem (rybíz, porůvky, jahody nakrájené na poloviny, meruňky nakrájené na měsíčky, kiwi, plátky banánů apod.). Ovoce lze různě kombinovat a vytvářet na povrchu moučníku zajímavé barevné obrazce. Zalijeme průsvitným ovocným rosolem a necháme vychladnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 883x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Univerzální piškotová buchta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist