Sekaná se zakysanou smetanou
Suroviny
800 g mletého masa
1 vejce
1 kelímek zakysané smetany
2 stroužky česneku
sůl
pepř

Postup
Mleté maso osolte a opepřete podle chuti (pokud nevíte, dejte jednu vrchovatou čajovou lžičku soli a půl rovné čajové lžicky pepře). Přidejte prolisovaný (rozetřený česnek) a za stálého zpracovávání masové hmoty rukama přidávejte po lžících zakysamou smetanu. Je velmi důležité přidávat zakysanou smetamu postupně a důkladně ji do mletého masa zapracovat. Zdá-li se vám hmota příliš řídká, přidejte trochu strouhanky. Ze zpracovaného masa vytvořte šišku, uhlaďte ji mokrýma rukama, obalte ve strouhance, potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte si do pekáčku, ve kterém je na dně zhruba 1 cm vody. Pekáč přikryjte víkem a sekanou pečte ve středně zahřáté troubě do zlatova, při pečení potírejte zbytky rozšlehaného vajíčka a polévejte vypečenou šťávou. Po upečení nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší a rajčatovým salátem nebo s kompotem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,351x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sekaná se zakysanou smetanou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!