Kuřecí prsa s mandlemi
Suroviny
400 g kuřecích prsíček
4 lžíce oleje
2 bílky
1 lžíce škrobové moučky
100 g mandlí
1 menší cibule
50 g pórku
2 lžíce červeného vína
půl lžičky Glutasolu
půl šálku hovězího vývaru
trochu černých hub
mletý zázvor
sůl

Postup
Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme a nahrájíme na kostičky. V misce si rozmícháme lžíci škrobové moučky se dvěma lžícemi vody a bílkem a s tím promícháme nakrájené kuřecí maso. Mandle si spaříme horkou vodou a oloupeme. Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na kostičky. Sušené černé houby namočíme na chvíli do vody, poté vodu slijeme a houby pokrájíme na menší kousky. Na pánvi si mírně rozpálíme olej a něm osmahneme maso - samozřejmě občas promícháme. Maso předáme na síto a necháme odkapat tuk, který vrátíme zpět na pánev a pražíme na něm pomalu oloupané mandle. Po chvilce přidáme nakrájený pórek, cibuli a houby. Po krátkém osmahnutí zeleniny přidáme kuřecí prsíčka, podlijeme vývarem, ochutíme vínem, Glutasolem, špetkou zázvoru a solí. Na závěr krátce podusíme. Jako příloha je vhodná rýže a obloha z barevné zeleniny (rajčata, papriky apod.)
Upozornění:
Pro 4 jedlíky je to poněkud málo, doporučuji téměř zdvojnásobit množství výše uvedených surovin.
Poznámka: Původní recept pochází z knihy Čínská kuchyně (autoři Tomaník, Skřivan, Vít). Postup upraven podle vlastní zkušenosti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,406x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí prsa s mandlemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!