Dušený kapr se smetanovou omáčkou
Suroviny
4 porce kapra
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu
200 ml zakysané smetany
citrónová šťáva
sůl

Postup
Porce kapra omyjeme, osušíme, naskládáme do kastrolu, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Pak je podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme kečup a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Měkké porce vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a ještě povaříme. Pak vmícháme smetanu, omáčku necháme přejít varem, přidáme porce kapra a prohřejeme je.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,411x

Komentáře receptu Dušený kapr se smetanovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!