Kuře s cuketo-hruškovou přílohou

Suroviny

1 kuře (velikost dle počtu strávníků)
4 malé cukety
4 hrušky
1 dl bílého vína
sůl
pepř
máslo
hřebíček
1 lžička cukru
skořice

recept nemá fotografii

Postup

Kuře rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme a osolíme. Upečeme běžným způsobem na másle. Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme je na osminky. Cukety oloupeme a nakrájíme je na malé špalíčky. Obojí opečeme na másle, zalijeme vínem, přidáme sůl, cukr a špetku skořice a 1 až dva hřebíčky. Podusíme zhruba pět minut a cuketo-hrušková příloha k pečenému kuřeti je hotová. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.

Tento předpis má hned několik výhod - kuře upravíme zase jednou jinak, než obvykle a zároveň spotřebujeme jak trochu cuket, tak i trochu hrušek. Obojího bývá v jednu chvíli více než dost.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,334x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře s cuketo-hruškovou přílohou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist