Kyselé zelí nakládané netradičně

Suroviny

1 kg hlávkového bílého zelí
20 g cukru
10g soli
kmín

recept nemá fotografii

Postup

Uvedený rozpočet je třeba upravit podle váhy nakrouhaného zelí!

Zelí nakrouháme, promícháme s cukrem, solí a kmínem a co nejvíce napěchujeme do sklenic se šroubovacími víčky. Víčka dobře utáhneme. Sklenice naskládáme na vyšší plech a uložíme do místnosti, kde je teplo a nebude vadit linoucí se odér (nejlepší je půda). Zelí totiž samo zkvasí a vytéká šťáva. Jakmile tato přestává vytékat, sklenice se sama zatáhne. Asi za 10 dní je hotovo, vydrží i rok. Čím je původní syrové zelí šťavnatější, tím lépe.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,567x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kyselé zelí nakládané netradičně

anonym: Tuesday, October 7, 2014
Tak jsem tu sklenici vyhodil....
anonym: Monday, August 25, 2014
Je to nějaký divný... Zkusil jsem takhle jednu sklenici 0,7l, pořádně napěchoval a po čtyřech dnech je tam tak 1cm šťávy a nic zatim nekvasí...

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist