Nakládaný květák
Suroviny
2 velké hlavy květáku
1/2 l octa
2 l vody
70 g soli
200g cukru
pepř
nové koření
hřebíček
bobkový list
1/2 lžičky kyseliny citronové
Postup
Z vody, octa, cukru a soli svaříme lák. Květák rozebraný na větší kusy spaříme vroucí vodou s rozpuštěnou kyselinou citronovou. Do každé sklenice (0.720 l) dáme 2 hřebíčky, 3 pepře, 2 nová koření, 1 bobkový list a natlačíme menší růžice květáku. Zalijeme vychladlým lákem. Sterilujeme 5 minut při 80" Celsia. Na uvedené množství Celsia.
Poznámka:
Na uvedené množství je třeba zhruba 8 velkých kompotových sklenic.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,536x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Nakládaný květák
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!