Nakládaný květák

Suroviny

2 velké hlavy květáku
1/2 l octa
2 l vody
70 g soli
200g cukru
pepř
nové koření
hřebíček
bobkový list
1/2 lžičky kyseliny citronové

recept nemá fotografii

Postup

Z vody, octa, cukru a soli svaříme lák. Květák rozebraný na větší kusy spaříme vroucí vodou s rozpuštěnou kyselinou citronovou. Do každé sklenice (0.720 l) dáme 2 hřebíčky, 3 pepře, 2 nová koření, 1 bobkový list a natlačíme menší růžice květáku. Zalijeme vychladlým lákem. Sterilujeme 5 minut při 80" Celsia. Na uvedené množství Celsia.
Poznámka:
Na uvedené množství je třeba zhruba 8 velkých kompotových sklenic.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 395x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nakládaný květák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist