Nakládaný květák

Suroviny

2 velké hlavy květáku
1/2 l octa
2 l vody
70 g soli
200g cukru
pepř
nové koření
hřebíček
bobkový list
1/2 lžičky kyseliny citronové

recept nemá fotografii

Postup

Z vody, octa, cukru a soli svaříme lák. Květák rozebraný na větší kusy spaříme vroucí vodou s rozpuštěnou kyselinou citronovou. Do každé sklenice (0.720 l) dáme 2 hřebíčky, 3 pepře, 2 nová koření, 1 bobkový list a natlačíme menší růžice květáku. Zalijeme vychladlým lákem. Sterilujeme 5 minut při 80" Celsia. Na uvedené množství Celsia.
Poznámka:
Na uvedené množství je třeba zhruba 8 velkých kompotových sklenic.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,042x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nakládaný květák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist