Škubánky

Suroviny

1 kg brambor
100 g hladké mouky
100 g hrubé mouky
sůl
máslo nebo sádlo

na posypání
tvaroh nebo mletý mák, moučkový cukr a rozpuštěné máslo

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme je do kastrolu, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme je tak, aby nebyly příliš měkké. Pak ne nescezené brambory nasypeme hladkou i hrubou mouku. Druhou stranou vařečky uděláme do brambor několik otvorů. Když voda vystoupí a mouka je důkladně spařená, slijeme přebytečnou vodu. Těsto důkladně rozmačkáme a mícháme, dokud není tuhé a hladké. Pokud je třeba, dosolíme ho. Lžící namočenou do horkého másla nebo sádla vykrajujeme úhledné noky, které klademe na talíř.
Podáváme posypané strouhaným tvarohem nebo mletým mákem, moučkovým cukrem (není nutný) a polité rozpuštěným máslem. Pokud použijeme mák a škubánky nesladíme, můžeme je polít rozpuštěným sádlem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,803x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 6) 8.00 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Škubánky

anonym: Monday, January 29, 2007
Používám pouze hrubou mouku a vodu částečně slévám před nasypáním mouky.Otvorů je předepsáno 7./sedum šťouchů do kucmouchu!!!/

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist