Vepřová játra s jablky a cibulkou

Suroviny

500 g vepřových jater
6 středně velkých cibulí
2 lžíce oleje (slunečnicového)
4 menší jablka
pepř
sůl
majoránka

recept nemá fotografii

Postup

Játra omyjeme a máčíme 30 minut ve studené vodě. Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi a cibuli v něm osmahneme, až zesklovatí. Vyjmeme ji z pánve a uchováme v teple. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Lehce je osmahneme na pánvi - musí ale zůstat pevná. Také je vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Játra nakrájíme na malé kousky, do pánve přilijeme zbývající olej a rozpálíme jej. Játra v něm osmahneme, okořeníme černým pepřem, solí a majoránkou. Na talíř servírujeme osmažená játra s přiloženou osmaženou cibulí a jablky. Jako příloha je vhodná rýže, ale i brambory.

Vzhledem k tomu, že játra nejsou právě nejzdravější, nedoporučuji je vařit příliš často.



Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 709x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 2,00 (počet: 1) 2,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová játra s jablky a cibulkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist