Vepřová játra s jablky a cibulkou

Suroviny

500 g vepřových jater
6 středně velkých cibulí
2 lžíce oleje (slunečnicového)
4 menší jablka
pepř
sůl
majoránka

recept nemá fotografii

Postup

Játra omyjeme a máčíme 30 minut ve studené vodě. Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi a cibuli v něm osmahneme, až zesklovatí. Vyjmeme ji z pánve a uchováme v teple. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Lehce je osmahneme na pánvi - musí ale zůstat pevná. Také je vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Játra nakrájíme na malé kousky, do pánve přilijeme zbývající olej a rozpálíme jej. Játra v něm osmahneme, okořeníme černým pepřem, solí a majoránkou. Na talíř servírujeme osmažená játra s přiloženou osmaženou cibulí a jablky. Jako příloha je vhodná rýže, ale i brambory.

Vzhledem k tomu, že játra nejsou právě nejzdravější, nedoporučuji je vařit příliš často.



Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,450x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 2.00 (počet: 1) 2.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová játra s jablky a cibulkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist