Lepenice

Suroviny

1,5 kg brambor
500 g kysaného zelí
3 cibule
2 lžíce sádla
sůl
(uzené maso, uzenina)

recept nemá fotografii

Postup

Uvaříme si brambory - nejlépe ve slupce. Během vaření si připravíme zapékací misku, kterou vytřeme tukem (sádlem či máslem). Z kysaného zelí vymačkáme přebytečnou tekutinu a pokud je třeba, zelí jemně pokrájíme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a na tuku opečeme do zlatova. Uvařené brambory oloupeme a nahrubo rozmačkáme. Do rozmačkaných brambor vmícháme kysané zelí a osmaženou. Lze přidat i na kostičky nakrájené uzené maso či opečenou uzeninu, ale není to nutné. Směs naplníme do zapékací misky, urovnáme a tak trochu natlačíme a zapečeme v troubě dokud se na povrchu nevytvoří zlatá kůrka. Vhodným doplňkem k této téměř dietní večeři (ovšem pokud nepoužijete uzeninu či uzené) je zelený salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 759x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lepenice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist