Lepenice
Suroviny
1,5 kg brambor
500 g kysaného zelí
3 cibule
2 lžíce sádla
sůl
(uzené maso, uzenina)
Postup
Uvaříme si brambory - nejlépe ve slupce. Během vaření si připravíme zapékací misku, kterou vytřeme tukem (sádlem či máslem). Z kysaného zelí vymačkáme přebytečnou tekutinu a pokud je třeba, zelí jemně pokrájíme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a na tuku opečeme do zlatova. Uvařené brambory oloupeme a nahrubo rozmačkáme. Do rozmačkaných brambor vmícháme kysané zelí a osmaženou. Lze přidat i na kostičky nakrájené uzené maso či opečenou uzeninu, ale není to nutné. Směs naplníme do zapékací misky, urovnáme a tak trochu natlačíme a zapečeme v troubě dokud se na povrchu nevytvoří zlatá kůrka. Vhodným doplňkem k této téměř dietní večeři (ovšem pokud nepoužijete uzeninu či uzené) je zelený salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,792x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Lepenice
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!