Lepenice

Suroviny

1,5 kg brambor
500 g kysaného zelí
3 cibule
2 lžíce sádla
sůl
(uzené maso, uzenina)

recept nemá fotografii

Postup

Uvaříme si brambory - nejlépe ve slupce. Během vaření si připravíme zapékací misku, kterou vytřeme tukem (sádlem či máslem). Z kysaného zelí vymačkáme přebytečnou tekutinu a pokud je třeba, zelí jemně pokrájíme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a na tuku opečeme do zlatova. Uvařené brambory oloupeme a nahrubo rozmačkáme. Do rozmačkaných brambor vmícháme kysané zelí a osmaženou. Lze přidat i na kostičky nakrájené uzené maso či opečenou uzeninu, ale není to nutné. Směs naplníme do zapékací misky, urovnáme a tak trochu natlačíme a zapečeme v troubě dokud se na povrchu nevytvoří zlatá kůrka. Vhodným doplňkem k této téměř dietní večeři (ovšem pokud nepoužijete uzeninu či uzené) je zelený salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,439x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lepenice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist