Opečené brambory s naťovou cibulkou

Suroviny

1,5 kg brambor
svazek naťové cibulky
2 bílé jogurty
sůl
olej na fritování

recept nemá fotografii

Postup

V osolené vodě si uvaříme brambory - pokud máme kvalitní brambory, tak dáme přednost vaření se slupkou. Během vaření si drobně nakrájíme naťovou cibulku - pokud máte zahrádku, je výborná sibiřská cibulka, kterou můžete mít čerstvou po celý rok až dlouho do zimy a která je nenáročná na péči. Dále si rozmícháme jogurty s mlékem a solí tak, aby vznikla tekutina trochu hustší než kefír. Uvařené brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a opečeme ve fritovacím hrnci až se na nich vytvoří zlatá a křupavá kůrka. Ještě horké servírujeme na talíř, polijeme zředěným a ochuceným jogurtem a hustě posypeme nakrájenou cibulkou. Vhodným doplňkem této dietní a lehké večeře může být na kolečka nakrájená salátová okurka či na čtvrtky nakrájená rajčata.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,831x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Opečené brambory s naťovou cibulkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist