Jablečné (hruškové) lívance

Suroviny

400 ml mléka
160 g ovesných vloček
140 g polohrubé mouky
1 žloutek
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce strouhanky
400 g strouhaných jablek (hrušek)
sůl
olej na opékání

recept nemá fotografii

Postup

Ovesné vločky namočíme do horkého mléka a necháme nabobtnat. Když změknou, přidáme mouku, žloutek, cukr, sůl a strouhanku, oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a promícháme. Těsto nabíráme lžící a na pánvi nebo na lívanečníku opékáme na rozehřátém oleji po obou stranách. Hotové lívance sypeme skořicovým cukrem.
Stejně lze dělat i hruškové lívance a pokud náhodou nemáte rádi skořici, lze je tence namazat rybízovou nebo broskvovou marmeládou. I tak chutnají výborně. V jablečné variantě se dobře zapíjejí studeným mlékem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,539x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečné (hruškové) lívance


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist