Salát z čínského zelí a jeho obměny

Suroviny

1 čínské zelí
citronová šťáva
cukr
sůl
olivový olej

recept nemá fotografii

Postup

Salát z čínského zelí je u nás hned po klasickém hlávkovém salátu nejfrekventovanějším salátem. Čínské zelí má tu výhodu, že je k dispozici po celý rok, lze je ve vhodném obalu a v chladu skladovat i několik dní, a tak je možné je mít kdykoliv k dispozici. Jednotlivé listy čínského zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky zhruba 1 cm široké. Připravíme si zálivku z vody, citronové šťávy, cukru a trochy olivového oleje oleje - množství by mělo odpovídat velikosti čínského zelí a Vašim zvyklostem. Zálivku nalijete na zelí a jemně zamícháte. Salát je nejlepší zhruba po půl hodině, kdy je ještě dostatečně křehký, ale již plně ochucený zálivkou. Potom je třeba jej hned podávat, nelze skladovat (po několika hodinách již není použitelný).
Také tento salát má u nás několik obměn. Nejčastější je doplnění tohoto salátu rajčaty nakrájenými na kousky, jindy zase použijeme sterilovanou kukuřici a na zvýraznění barvy i chuti salátu pár proužků sterilované červené kapie. Možná je i kombinace se sterilovanými žampiony a čerstými rajčaty. Fantazii se zde meze nekladou...



Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 655x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát z čínského zelí a jeho obměny


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist