Omeleta s houbami

Suroviny

4 vajíčka
400 g hub
1 malá cibule
4 lžíce mléka
2 lžíce másla
100 g šunkového salámu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Čerstvé houby (pokud možno jedlé) si očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Také šunkový či jiný měkký salám nakrájíme na kostičky či nudličky, oloupeme a nakrájíme si i cibuli. Na větší pánvičku dáme rozpustit máslo, v hrnečku si rozšleháme vajíčka s trochou soli a 4 lžícemi mléka. Jakmile se máslo na pánvi rozpuštěné, přidáme cibuli, orestujeme a přisypeme nakrájené houby. Chvíli mícháme, aby houby změkly a potom zalijeme rozšlehanými vajíčky a již bez míchání necháme ztuhnout. Podáváme s čerstvým chlebem a máme-li, tak s čerstvou zeleninou - v našem případě jsou to bílé ředkve, červené ředkvičky a salátové listy pokapané citronem. Lze samozřejmě vymyslet celou řadu dalších variant podle surovin, které máme k dispozici. Dobrým oživením je např. přidání nasekané pažitky přímo do rozšlehaného vajíčka. Někdo si hotovou omeletu ozdobí ještě proužky kečupu.
A co je nejdůležitější Tuto rychlou večeři nebo lehký oběd lze pohodlně stihnout i po návratu z lesa.
Pozor! Množství je přizpůsobeno jedné velké pánvi a odpovídá hladu dvou jedlíků po návratu z lesa.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,265x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Omeleta s houbami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist