Hruškový koláč s anýzem

Suroviny

500 g hladké mouky
špetka soli
1 kypřící prášek
250 g másla
150 g moučkového cukru
1 lžička anýzu
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na plech
6 větších hrušek
moučkový a vanilinový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Do odvážené mouky dobře zamícháme kypřící prášek, přidáme špetku soli a máslo nakrájené na kousky. Přidáme dvě lžíce studené vody a rukama dobře vypracujeme těsto. Hotové těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme v chladu krátce odpočinout. Potom každou polovinu vyválíme na obdélník velikosti plechu. Plech si vytřeme tukem a vysypeme moukou a jeden plát těsta na něj přeneseme. Na něj nakrouháme oloupané hrušky, posypeme cukrem, anýzem a přikryjeme druhým plátem těsta. Povrch propícháme na několika místech vidličkou, aby mohla unikat pára při pečení. Moučník pokapeme (potřeme mašlovačkou) rozehřátým máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem ochuceným trochou vanilinového cukru a po vychladnutí nakrájíme.
Místo hrušek lze použít i jablka.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 770x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hruškový koláč s anýzem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist