Hruškový koláč s anýzem

Suroviny

500 g hladké mouky
špetka soli
1 kypřící prášek
250 g másla
150 g moučkového cukru
1 lžička anýzu
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na plech
6 větších hrušek
moučkový a vanilinový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Do odvážené mouky dobře zamícháme kypřící prášek, přidáme špetku soli a máslo nakrájené na kousky. Přidáme dvě lžíce studené vody a rukama dobře vypracujeme těsto. Hotové těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme v chladu krátce odpočinout. Potom každou polovinu vyválíme na obdélník velikosti plechu. Plech si vytřeme tukem a vysypeme moukou a jeden plát těsta na něj přeneseme. Na něj nakrouháme oloupané hrušky, posypeme cukrem, anýzem a přikryjeme druhým plátem těsta. Povrch propícháme na několika místech vidličkou, aby mohla unikat pára při pečení. Moučník pokapeme (potřeme mašlovačkou) rozehřátým máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem ochuceným trochou vanilinového cukru a po vychladnutí nakrájíme.
Místo hrušek lze použít i jablka.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,693x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hruškový koláč s anýzem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist