Zapečené brambory s kořením

Suroviny

8 větších brambor
4 - 6 stroužků česneku
1/2 lžičky soli
2 lžičky provensálského koření nebo
4 lžíce čerstvého zeleného koření
4 lžíce másla
3 vejce
100 ml zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a promícháme s lisovaným česnekem, solí a kořením. (Jako zelené koření se např. osvědčil libeček, ale lze použít např. pažitku, petrželku, naťovou cibulku apod.). Zapékací pekáček vytřeme bohatě máslem, vložíme do něj okořeněné brambory a dáme péci do vyhřáté trouby. Když brambory měknou, ušleháme vejce se smetanou, nalijeme na brambory a zapečeme do zlatova. Podáváme jako samostatný pokrm, doplněný některým ze sezónních salátů ze syrové zeleniny. Lze však použít i jako přílohu k rybě nebo k uzeninám.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,470x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené brambory s kořením


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist