Zapečené brambory s kořením

Suroviny

8 větších brambor
4 - 6 stroužků česneku
1/2 lžičky soli
2 lžičky provensálského koření nebo
4 lžíce čerstvého zeleného koření
4 lžíce másla
3 vejce
100 ml zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a promícháme s lisovaným česnekem, solí a kořením. (Jako zelené koření se např. osvědčil libeček, ale lze použít např. pažitku, petrželku, naťovou cibulku apod.). Zapékací pekáček vytřeme bohatě máslem, vložíme do něj okořeněné brambory a dáme péci do vyhřáté trouby. Když brambory měknou, ušleháme vejce se smetanou, nalijeme na brambory a zapečeme do zlatova. Podáváme jako samostatný pokrm, doplněný některým ze sezónních salátů ze syrové zeleniny. Lze však použít i jako přílohu k rybě nebo k uzeninám.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,646x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené brambory s kořením


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist