Zapečené brambory s kořením
Suroviny
8 větších brambor
4 - 6 stroužků česneku
1/2 lžičky soli
2 lžičky provensálského koření nebo
4 lžíce čerstvého zeleného koření
4 lžíce másla
3 vejce
100 ml zakysané smetany

Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a promícháme s lisovaným česnekem, solí a kořením. (Jako zelené koření se např. osvědčil libeček, ale lze použít např. pažitku, petrželku, naťovou cibulku apod.). Zapékací pekáček vytřeme bohatě máslem, vložíme do něj okořeněné brambory a dáme péci do vyhřáté trouby. Když brambory měknou, ušleháme vejce se smetanou, nalijeme na brambory a zapečeme do zlatova. Podáváme jako samostatný pokrm, doplněný některým ze sezónních salátů ze syrové zeleniny. Lze však použít i jako přílohu k rybě nebo k uzeninám.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,682x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečené brambory s kořením
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!