Bramboračka s houbami
Suroviny
1,5 l vody
500 g brambor
80 g zeleniny
1/4 hlávky kapusty
60 g másla
80 g mouky
100 g čerstvých hub
sůl
majoránka
1 stroužek česneku
3 zrnka pepře
kmín
(libeček)

Postup
Čistě oprané, oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do studené osolené vody s kmínem. Přivedeme do varu, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, nakrájenou a spařenou kapustu, trochu kmínu, majoránku a zrnka pepře. Když se polévka chvíli vařila, zahustíme ji jíškou z hladké mouky a tuku, rozmíchanou ve vlahé vodě a ještě půl hodiny polévku povaříme. Ke konci varu přidáme dobře očištěné a na kostičky nakrájené čerstvé houby, prolisovaný česnek a nasekaný libeček.
Obměny:
Lze použít i vývar například z vepřových žebírek - po obrání masa vznikne něco jako masová bramboračka.
Místo libečku lze použít pažitku či petrželku.
Nemáme-li rádi kapustu, nemusíme ji přidávat - lze nahradit i jinou dostupnou zeleninou např. pórkem.
Místo čerstvých hub lze použít sušené, namočené předem ve vodě nebo povařené v mléce a potom udušené na másle.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,829x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramboračka s houbami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!