Bramboračka s houbami

Suroviny

1,5 l vody
500 g brambor
80 g zeleniny
1/4 hlávky kapusty
60 g másla
80 g mouky
100 g čerstvých hub
sůl
majoránka
1 stroužek česneku
3 zrnka pepře
kmín
(libeček)

recept nemá fotografii

Postup

Čistě oprané, oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do studené osolené vody s kmínem. Přivedeme do varu, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, nakrájenou a spařenou kapustu, trochu kmínu, majoránku a zrnka pepře. Když se polévka chvíli vařila, zahustíme ji jíškou z hladké mouky a tuku, rozmíchanou ve vlahé vodě a ještě půl hodiny polévku povaříme. Ke konci varu přidáme dobře očištěné a na kostičky nakrájené čerstvé houby, prolisovaný česnek a nasekaný libeček.

Obměny:
 Lze použít i vývar například z vepřových žebírek - po obrání masa vznikne něco jako masová bramboračka.
 Místo libečku lze použít pažitku či petrželku.
 Nemáme-li rádi kapustu, nemusíme ji přidávat - lze nahradit i jinou dostupnou zeleninou např. pórkem.
 Místo čerstvých hub lze použít sušené, namočené předem ve vodě nebo povařené v mléce a potom udušené na másle.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,607x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramboračka s houbami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist