Zavináče

Suroviny

1 kg ryb
Marináda:
1 litr vody
300 ml 8% octa
5 zrnek nového koření
10 zrnek pepře
2 bobkové listy
sůl
Náplň:
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
2 cibule
(sterilované zelí)
(okurka)

recept nemá fotografii

Postup

Určeno zejména pro rybáře!
Na zavináče se hodí bílé ryby. Nejdříve je vykucháme a u větších ryb ostraníme páteř a ponecháme celé půlky ryb. Malé ryby necháme celé i s kostmi. Připravíme si nádobu, ve které budeme ryby marinovat. Jednotlivé kousky ryb do této nádoby pečlivě složíme, zalijeme osoleným 8% octem a necháme 4 hodiny odležet. Mezitím si připravíme marinádu - koření, vodu a ocet vaříme asi 5 minut a necháme zchladnout. Zeleninu si nakrouháme a poklademe jí kousky ryb, zavineme a zajistíme párátkem. Menší ryby neplníme, ale jen proložíme zeleninou. Připravené ryby naplníme do sklenic, zalijeme marinádou a necháme nejméně 3 dny (ale lepší je týden) odležet.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,016x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zavináče


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist