Zavináče
Suroviny
1 kg ryb
Marináda:
1 litr vody
300 ml 8% octa
5 zrnek nového koření
10 zrnek pepře
2 bobkové listy
sůl
Náplň:
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
2 cibule
(sterilované zelí)
(okurka)

Postup
Určeno zejména pro rybáře!
Na zavináče se hodí bílé ryby. Nejdříve je vykucháme a u větších ryb ostraníme páteř a ponecháme celé půlky ryb. Malé ryby necháme celé i s kostmi. Připravíme si nádobu, ve které budeme ryby marinovat. Jednotlivé kousky ryb do této nádoby pečlivě složíme, zalijeme osoleným 8% octem a necháme 4 hodiny odležet. Mezitím si připravíme marinádu - koření, vodu a ocet vaříme asi 5 minut a necháme zchladnout. Zeleninu si nakrouháme a poklademe jí kousky ryb, zavineme a zajistíme párátkem. Menší ryby neplníme, ale jen proložíme zeleninou. Připravené ryby naplníme do sklenic, zalijeme marinádou a necháme nejméně 3 dny (ale lepší je týden) odležet.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,278x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Zavináče
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!