Jemný perník

Suroviny

500 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
1 vanilinový cukr
1 kypřící prášek do perníku
500 ml mléka
2 lžíce medu
10 polévkových lžic tuku
2 vejce
2 lžíce sekaných vlašských ořechů
50 g rozinek

recept nemá fotografii

Postup

V teplém mléce rozpustíme 2 lžíce medu a 10 polévkových lžic rostlinného tuku (nebo použijeme stejné množství oleje). Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu v ní rozmícháme ještě dvě vejce, sekané vlašské ořechy a rozinky. V oddělené misce smícháme polohrubou mouku, cukr, vanilinový cukr a jeden kypřící prášek do perníku. Potom postupně vmícháme mouku s přísadami do mléka s přísadami. Pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu nebo větším pekáči při teplotě 150 až 160 stupňů po dobu asi 40 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,698x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemný perník


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist