Peciválky

Suroviny

1 kg brambor
300 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
mléko
mletý mák
moučkový cukr
máslo

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, uvaříme a scedíme. Pak je umeleme, přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme těsto. Z něj pak vyválíme proužky široké asi 1,5 cm a nařízneme je vždy po 1,5 cm po celé délce. Naříznuté proužky těsta vyrovnáme na suchý plech a po obou stranách pečeme dorůžova. Upečené proužky dořízneme na čtverečky a přendáme je na mísu. Přelijeme vařícím mlékem, přiklopíme poklicí, protřeseme a necháme 2-3 minuty odpočinout. Pak scedíme mléko.
Peciválky podáváme posypané mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,385x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.25 (počet: 8) 7.25 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Peciválky

Jarka: Saturday, November 20, 2010
Toto není recepty na peciválky. Do tradičních peciválků - vánoční pokrm pocházející z Jičínska - nepatří brambory. Tento recept je na bramborové škubánky.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist