Peciválky
Suroviny
1 kg brambor
300 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
mléko
mletý mák
moučkový cukr
máslo
Postup
Brambory oloupeme, uvaříme a scedíme. Pak je umeleme, přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme těsto. Z něj pak vyválíme proužky široké asi 1,5 cm a nařízneme je vždy po 1,5 cm po celé délce. Naříznuté proužky těsta vyrovnáme na suchý plech a po obou stranách pečeme dorůžova. Upečené proužky dořízneme na čtverečky a přendáme je na mísu. Přelijeme vařícím mlékem, přiklopíme poklicí, protřeseme a necháme 2-3 minuty odpočinout. Pak scedíme mléko.
Peciválky podáváme posypané mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6,358x
Komentáře receptu Peciválky
Jarka: | Saturday, November 20, 2010 |
Toto není recepty na peciválky. Do tradičních peciválků - vánoční pokrm pocházející z Jičínska - nepatří brambory. Tento recept je na bramborové škubánky. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!