Cikánské řezy
Suroviny
250 g hladké mouky
1 lžička kypřícího práčku do pečiva
50 g moučkového cukru
125 g tuku
1 žloutek
Sníh:
3 bílky
100 g pískového cukru
100 g najemno rozstrouhaných ořechů
100 g najemno rozstrouhané čokolády
1 lžíce skořice
Postup
Kypřící prášek dobře promícháme do mouky. Zvlášť utřeme cukr se změklým tukem, přidáme žloutek a společně našleháme. Přidáme k mouce a zpracujeme těsto. Přikryjeme jej a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Potom je rozválíme, vložíme na vymaštěný plech a předehřáté troubě zapečeme asi na 200 stupnů - ale pouze dobleda, protože po přidání ořechovo-čokoládového sněhu na povrch budeme ještě dopékat. Bílky dobře ušleháme, postupně přidáváme cukr. Nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu, ořechy a skořici. Sníh rozetřeme na zapečené těsto a vložíme zpět do trouby se sníženou teplotou (asi na 180 stupňů). Dopékáme až sníh na povrchu ztuhne. Krájíme až po vychladnutí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,279x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Cikánské řezy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!