Cikánské řezy

Suroviny

250 g hladké mouky
1 lžička kypřícího práčku do pečiva
50 g moučkového cukru
125 g tuku
1 žloutek

Sníh:
3 bílky
100 g pískového cukru
100 g najemno rozstrouhaných ořechů
100 g najemno rozstrouhané čokolády
1 lžíce skořice

recept nemá fotografii

Postup

Kypřící prášek dobře promícháme do mouky. Zvlášť utřeme cukr se změklým tukem, přidáme žloutek a společně našleháme. Přidáme k mouce a zpracujeme těsto. Přikryjeme jej a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Potom je rozválíme, vložíme na vymaštěný plech a předehřáté troubě zapečeme asi na 200 stupnů - ale pouze dobleda, protože po přidání ořechovo-čokoládového sněhu na povrch budeme ještě dopékat. Bílky dobře ušleháme, postupně přidáváme cukr. Nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu, ořechy a skořici. Sníh rozetřeme na zapečené těsto a vložíme zpět do trouby se sníženou teplotou (asi na 180 stupňů). Dopékáme až sníh na povrchu ztuhne. Krájíme až po vychladnutí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,978x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cikánské řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist