Kořeněné ovocné řezy

Suroviny

200 g polohrubé mouky
půl sáčku kypřícího prášku
50 g škrobové moučky
1 lžička skořice
na špičku nože mletého hřebíčku
na špičku nože strouhaného muškátového oříšku
100 g čokolády
50 g proslazených višní
50 g sušených švestek
50 g sušených meruněk
50 g citronátu
50 g rozinek
rum
4 vejce
100 g pískového cukru
100 ml oleje
50 ml mléka
100 g čokoládové polevy

recept nemá fotografii

Postup

Mouku promícháme s kypřícím práškem, škrobovou moučkou, kořením a nahrubo nastrouhanou čokoládou. Višně, meruňky, švestky a citronát nakrájíme na kousky, rozinky propláchneme a vše zalijeme rumem a necháme hodinu odležet. Vejce utřeme s cukrem, postupně přidáváme olej a utřeme do pěny. Po částech vmícháme mouku střídavě s mlékem a nakonec vmícháme ovoce. Těsto naplníme do vymaštěné a moukou vysypané formy (dortové, na biskupský chlebíček), vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při teplotě 190 stupnů. Po vychladnutí vyklopíme na podložku a polijeme čokoládovou polevou. Použijeme některou z hotových polev, kterých je na trhu k dispozici dostatek.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 863x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kořeněné ovocné řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist