Voňavá játra

Suroviny

400 g jater
1/2 lžičky mletého hřebíčku
špetka tymiánu
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
100 g šunkového salámu
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 velké jablko
5 rajčat
1 lžíce worcesterské omáčky
zelená petrželka
mletý pepř
500 g brambor

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uvaříme dobře oprané brambory ve slupce, oloupeme je, rozkrájíme na čtvrtky a opečeme do zlatova na oleji. Plátky jater (krůtí, kuřecí či vepřová) okořeníme mletým či v hmoždíři utlučeným hřebíčkem a opečeme na másle (oleji). Odložíme je stranou a osolíme (játra solíme vždy až upravená, nikoliv dopředu). Na pánev po opékaných játrech přidáme zbytek oleje a na něm opečeme na kolečka nakrájenou cibuli, utřený česnek a šunkový salám nakrájený na proužky. Přidáme oloupané a nahrubo nakrájené jablko, nasekaná rajčata, tymián, worcesterskou omáčku a asi pět minut podusíme. Do směsi vrátíme opečená brambory, přisolíme, na vrch poklademe plátky jater, přiklopíme a ještě chvíli podusíme. Posypeme krájenou petrželkou a podle chuti ještě opepříme. Můžeme podávat s pečivem nebo chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,303x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Voňavá játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist