Bramborová polévka s hráškem a houbami

Suroviny

1,5 l vody
250 g brambor
100 g zeleného hrášku
100 g čerstvých hub
1 cibule
mletý pepř
majoránka
sůl
2 stroužky česneku
50 g másla
50 g hladké mouky
zelená nať

recept nemá fotografii

Postup

Očistíme se brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme je vařit do vody na polévku. Vodu osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Oloupeme si a nakrájíme cibuli, očistíme houby a nakrájíme je na plátky nebo na kostičky. Připravíme si i hrášek - můžeme použít mražený nebo sterilovaný. Připravené suroviny dáme do vařící vody s bramborami. Zvlášť na pánvi si uděláme zlatou jíšku z trochu hladké mouky a másla - rozředíme ji vlahou vodou a vlijeme do polévky. Trochu ještě provaříme. Polévku zdobíme nasekanou zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,341x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborová polévka s hráškem a houbami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist