Kuřecí směs na bramboráku

Suroviny

Masová směs:
600 g kuřecích řízků
1 vejce
1 cibuli
1 pórek
1 lžíci solamylu
víno
sojovou omáčku
sterilovanou papriku
sůl
glutasol
olej

Bramboráky:
800 g brambor
3 lžíce mouky
2 vejce
sůl
kmín
majoránka
2 stroužky česneku
olej

recept nemá fotografii

Postup

Na každou porci je třeba udělat jeden větší bramborák. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, koření, vajíčka a prolisovaný česnek. Promícháme a děláme bramboráky jeden za druhým na lehce pomaštěné pánvi. Hotové si odkládáme a snažíme se je uchovat teplé. Na kuřecí směs si nejprve pokrájejte kuřecí maso na tenké nudličky, osolte jej, smíchejte s máčeným škrobem a syrovým vejcem a nechte chvíli odležet v chladnu. Poté opečte na pánvi na rozpáleném oleji do zlatova (pozor, olejem raději šetřit!), přidejte krájenou cibuli, pórek a kapii a krátce poduste.Ke konci přidejte víno, sojovou omáčku a glutasol, vše dobře promíchejte a ještě trochu prohřejte. Podle chuti můžete i přisolit. Hotovou masovou směs upravíte na bramborák. Salátová příloha a chlazené pivo není jistě na závadu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,934x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí směs na bramboráku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist