Zeleninový salát s tuňákem
Suroviny
1 konzerva tuňáka
6 zelených oliv bez pecek
150 g zmraženého hrášku
280 g sterilované kukuřice
1 paprika
500 g brambor vařených ve slupce
1 lžíce oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička ostré hořčice
1 lžíce kečupu
česnek
sůl
Postup
Uvařené brambory (spíše drobnější) nakrájíme na plátky, papriku opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme rozmražený hrášek a sterilovanou kukuřici, tuňáka z konzervy rozděleného na kousky a olivy pokrájené na poloviny. Štávu ze sterilované kukuřice a tuňáka nevyléváme - asi jednu osminu z ní použijeme na přípravu zálivky na salát. Přidáme do ní olej, ocet, kečup, hořčici, sůl, prolisovaný česnek a pepř. Zamícháme a zálivku promícháme s ostatními surovinami. Salát necháme v pokojové teplotě krátce odpočinout (trochu se rozleží) a podáváme. Kdo chce k salátu přílohu, může použít cokoliv. Listy čínského zelí, tousty, chléb...
Upozornění: při nákupu tuňáka v konzervě si zjistěte o jakou konzervu jde. Podezřele levné konzervy obsahují sice maso z tuňáka, ale ve formě velmi drobných kousků (skoro nití) a nejsou pro přípravu tohoto salátu vhodné.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,860x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zeleninový salát s tuňákem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!