Zeleninový salát s tuňákem

Suroviny

1 konzerva tuňáka
6 zelených oliv bez pecek
150 g zmraženého hrášku
280 g sterilované kukuřice
1 paprika
500 g brambor vařených ve slupce
1 lžíce oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička ostré hořčice
1 lžíce kečupu
česnek
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Uvařené brambory (spíše drobnější) nakrájíme na plátky, papriku opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme rozmražený hrášek a sterilovanou kukuřici, tuňáka z konzervy rozděleného na kousky a olivy pokrájené na poloviny. Štávu ze sterilované kukuřice a tuňáka nevyléváme - asi jednu osminu z ní použijeme na přípravu zálivky na salát. Přidáme do ní olej, ocet, kečup, hořčici, sůl, prolisovaný česnek a pepř. Zamícháme a zálivku promícháme s ostatními surovinami. Salát necháme v pokojové teplotě krátce odpočinout (trochu se rozleží) a podáváme. Kdo chce k salátu přílohu, může použít cokoliv. Listy čínského zelí, tousty, chléb...
Upozornění: při nákupu tuňáka v konzervě si zjistěte o jakou konzervu jde. Podezřele levné konzervy obsahují sice maso z tuňáka, ale ve formě velmi drobných kousků (skoro nití) a nejsou pro přípravu tohoto salátu vhodné.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,689x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninový salát s tuňákem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist