Knedlíčky "bročky" s masem

Suroviny

750 g hovězího masa
4 cibule
4 zrnka pepře
4 zrnka nového koření
2 bobkové listy
1 lžíce mleté papriky
sůl

olej
Knedlíčky:
500 g hrubé mouky
200 - 250 ml mléka
1 vejce
1 lžička Ramy
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Tento poněkud zvláštní recept se traduje v naší rodině už od dob mé babičky, ovšem až můj tatínek jej pokřtil na "knedlíčky bročky". Asi tím tak trochu něžně komentoval kuchařské umění mé maminky...
Začínáme s přípravou masa - i když je budeme dělat v papiňáku, trvá jeho příprava nejdéle. Použijeme gulášové hovězí maso, pečlivě je opereme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupeme si cibuli a také ji nakrájíme na větší kostičky. V papiňáku si rozpálíme asi 4 lžíce oleje (sádla), přidáme maso a hned zamícháme. Jde o to, aby se maso na tuku "zatáhlo". Jakmile maso zesvětlá na všech stranách, přidáme všechno koření, osolíme a přilijeme vodu (množství vody volíme podle velikosti papiňáku). Hrnec uzavřeme a dusíme asi 40 minut. Mezitím si připravujeme knedlíčky. Odvážíme přílušné množství mouky, přidáme celé vajíčko, asi 200 ml mléka (lze nahradit i vodou) a sůl. Vařečkou spojíme v těsto - mělo by vzniknout poměrně tuhé a méně poddajné těsto, které se musí ještě zpracovat rukama na pomoučeném vále. Hotové těsto rozdělíma na 6 dílů, z každého vyválíme váleček o síle asi 15 až 20 mm. Z těchto válečků odkrajujeme kousky o délce asi 10 mm. Rozkrájíme si všechny válečky, snažíme se, aby se nám kousky těsta neslepovaly. Dáme si vařit vodu do většího kastrolu či hrnce (zhruba jako na špagety), osolíme a když se voda vaří, vhodíme do ní co nejrychleji všechny knedlíčky. Lehce zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu a aby se případně slepené kousky oddělily od sebe. Přivedem opět do varu a vaříme asi pět minut. Potom přecedíme přes síto a necháme odkapat.
Papinův hrnec otevřeme a maso dodusíme v otevřeném hrnci tak, aby zůstalo pouze velmi málo šťávy. Přestaneme ohřívat a do hrnce přisypeme hotové knedlíčky. Dobře promícháme, aby se všechny knedlíčky obalily šťávou z masa. Jako přílohu k tomu podáváme dušené zelí (viz recept Lehké dušené zelí).
Poznámka:
Pokud nemáte odvahu nebo čas vařit knedlíčky, lze nahradit jakoukoliv větší těstovinou. Ale už to není prostě ono.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,530x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Knedlíčky "bročky" s masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist