Lehké dušené zelí

Suroviny

1 bílé zelí
2 cibule
kmín
sůl
pepř
2 lžíce octa
2 lžíce sádla
1 lžička cukru

recept nemá fotografii

Postup

Toto zelí je u nás velmi oblíbenou zeleninovou přílohou. Jeho příprava je jednoduchá a není na něm skoro co zkazit. Zvláště pokud máme k dispozici jakýkoliv elektrický krouhač a nemusíme zelí krájet ručně.
Z hlávky zelí odstraníme vrchní poškozené listy, rozkrojíme ji na čtvrtiny, vyřízneme košťál (není nutné jej zahazovat, lze spotřebovat např. na zahušťované polévky). Budeme-li používat krouhač, přizpůsobíme si kusy zelné hlávky velikosti vstupního otvoru. Také cibule si oloupeme a nakrouháme společně se zelím. Nakrouhané či nakrájené zelí dáme do hrnce, posypeme solí a kmínem, zalijeme vodou asi do dvou třetin a dáme na plotnu dusit. Nejdříve pod pokličkou, ale jakmile ze zelí začne stoupat pár, pokličku odtáhneme a čpavou páru necháme unikat. Zelí není nutné dusit dlouho, nemělo by být rozvařené. Zbytek vody ze zelí slijeme, přidáme 2 lžíce sádla (lze nahradit olejem, ale není to ono), ocet, cukr a zamícháme. Necháme chvíli stát pod pokličkou, potom ochutnáme a je-li třeba přisolíme (případně přisladíme nebo přidáme ocet).

Jako příloha bylo použito u receptu Knedlíčky "bročky" s masem a zelím (viz obrázek).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,396x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lehké dušené zelí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist