Vepřové závitky se zelím

Suroviny

4 vepřové plátky
200 g kyselého zelí
100 g šunky
1 cibule
půl lžičky kmínu
pepř
sůl
Aromat (Vegeta)

recept nemá fotografii

Postup

Plátky masa (nelépe z vepřové kýty) lehce naklepeme, posypeme kmínem, mletým pepřem a Aromatem nebo Vegetou. Ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu, je-li hrubě nakrájené, ještě jej pokrájíme na jemno. Také šunku si nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji a smícháme se zelím a šunkou. Touto směsí poklademe plátky masa, zabalíme do závitků, upevmíme svorkou, jehlou na závitky nebo zavážeme nití. Závitky vložíme do malého vymaštěného pekáčku, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Ke konci dušení můžeme přidat některou z hotových šťáv k vepřovému masu. Jako příloha je možná rýže, brambory, bramoborová kaše. Příloha jakékoliv syrové zeleniny nebo zeleninový salát není rozhodně na závadu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 848x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové závitky se zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist