Vepřové závitky se zelím

Suroviny

4 vepřové plátky
200 g kyselého zelí
100 g šunky
1 cibule
půl lžičky kmínu
pepř
sůl
Aromat (Vegeta)

recept nemá fotografii

Postup

Plátky masa (nelépe z vepřové kýty) lehce naklepeme, posypeme kmínem, mletým pepřem a Aromatem nebo Vegetou. Ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu, je-li hrubě nakrájené, ještě jej pokrájíme na jemno. Také šunku si nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji a smícháme se zelím a šunkou. Touto směsí poklademe plátky masa, zabalíme do závitků, upevmíme svorkou, jehlou na závitky nebo zavážeme nití. Závitky vložíme do malého vymaštěného pekáčku, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Ke konci dušení můžeme přidat některou z hotových šťáv k vepřovému masu. Jako příloha je možná rýže, brambory, bramoborová kaše. Příloha jakékoliv syrové zeleniny nebo zeleninový salát není rozhodně na závadu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,743x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové závitky se zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist