Brodské bramborové knedlíky
Suroviny
1 kg brambor
250 g hrubé mouky
30 g krupice
1 lžička soli
1 vejce
150 g housky

Postup
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Dáme si vařit vodu na knedlíky. Studené brambory umeleme, dáme na vál, přidáme mouku, krupici, sůl a promícháme. Pak do těsta uděláme důlek a vyklepneme do něj vejce. Důkladně zpracujeme těsto. Housku nakrájíme na kostičky a opražíme je. Pak je zaválíme do těsta, ze kterého uděláme podlouhlé knedlíky a hned je dáme do vařící vody. Vaříme 5-10 minut podle velikosti, pro kontrolu si po této době jeden knedlík vyjmeme a rozkrojíme nití.
Vhodné jako příloha k huse se zelím, k vepřové pečeni nebo k uzenému.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,528x

Komentáře receptu Brodské bramborové knedlíky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!