Hlávkový salát s pomerančem

Suroviny

2 hlávky salátu
2 pomeranče
Zálivka:
šťáva z poloviny citronu
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje

recept nemá fotografii

Postup

Jednotlivé listy salátu pečlivě opereme a necháme okapat. Nakrájíme je na větší kousky. Pomeranče oloupeme, nakrájíme je na tenké plátky a každý plátek potom na čtvrtky a zbavíme je jader. V míse umícháme zálivku z uvedených surovin a vmícháme do ní salát a nakrájené pomeranče. Salát ihned podáváme. Jde o salát podávaný většinou jako doplněk nějakého masitého jídla.
Obměna:
Olej můžeme nahradit 200 ml zakysané řidší smetany, pepř trochou cukru. V tomto případě přidáme o jeden pomeranč navíc.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,420x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hlávkový salát s pomerančem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist