Zeleninový salát pro gurmány

Suroviny

1 hlávka salátu
4 rajčata
2 cibule
1 svazek ředkviček
250 g šunkového salámu
2 plátky bílé veky
1 lžíce másla
1 stroužek česneku
Zálivka:
1 kelímek kysané smetany
1 lžíce nastrouhaného křenu
sůl
mletý pepř
1 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky

recept nemá fotografii

Postup

Jednotlivé listy salátu (hlávkový, ledový) pečlivě opereme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky. Také ředkvičky důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka, opraná rajčata nakrájíme na plátky. Šunkový salám (případně šunku nebo pečené drůbeží maso) nakrájíme na nudličky. Hlubší salátovou mísu vytřeme česnekem a všechny nakrájené suroviny v ní promícháme. Smícháme suroviny na zálivku. Veku si rozkrájíme na kostičky a opečeme na másle do zlatova. Jednotlivé porce salátu polijeme zálivkou a posypeme osmaženými kostičkami veky. Salát je určen na lehkou večeři.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,240x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninový salát pro gurmány


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist