Salát z čínského zelí s kečupem
Suroviny
1 menší hlávka čínského zelí
pažitka
Zálivka:
2 lžíce majolky
3 lžíce rajčatového kečupu
1 lžíčka pikantní hořčice
sůl
mletý pepř
špetka cukru

Postup
Čínské (pekingské) zelí je k dispozici v obchodech prakticky po celý rok. A tak nezbývá nic jiného, než zapojit fantasii a salát z tohoto zelí upravit pokaždé jinak...
Omyté a okapané listy čínského zelí nakrájíme na nudličky. Pažitku si nakrájíme na drobno.Připravíme si zálivku z výše uvedených surovin a promícháme ji do zelí. Salát necháme asi půl hodiny stát v chladnu - čínské zelí za tu dobu "přijme" pikantní chuť zálivky. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou. Jde o salát spíše přílohový, ale s černým pečivem může sloužit i jako lehká večeře.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,721x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Salát z čínského zelí s kečupem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!