Zelný salát I

Suroviny

600 g bílého hlávkového zelí
sůl
ocet
mletý kmín
pepř
Zálivka
6 lžic oleje
2 lžíce octa
1 lžička hořčice

recept nemá fotografii

Postup

Hlávku zelí zbavíme vrchních porušených listů, omyjeme ji v octové vodě, rozdělíme na čtvrtiny a vyjmeme košťál. Potom zelí nakrouháme (na drobno nakrájíme) a vložíme do větší mísy. Posypeme je hrstí soli, dobře promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme přes noc odležet v chladnu. Druhý den zelí přes síto propláchneme studenou vodou, abychom jej zbavili přebytečné soli. Zelí utěrkou vysušíme, dáme do mísy, okořeníme mletým kmínem, pepřem a zalijeme zálivkou z výše uvedených surovin. Salát promícháme a ihned podáváme.
Varianta:
Chceme-li si pohrát, můžeme stejným způsobem připravit červené zelí. Podáváme pak část bílého a červeného zelí. Hezky to ladí oku, ale i zpestří chuť, protože červené zelí je chuťově výraznější.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,425x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelný salát I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist