Žemlovka s jablky

Suroviny

300 g housek
600 ml mléka
500 g jablek
200 g polotučného tvarohu
60 g cukru
60 g másla
40 g rozinek
60 g oříšků
skořice
strouhanka
1 vejce

recept nemá fotografii

Postup

Housky nebo rohlíky (lze použít i pečivo den či dva staré) si nakrájíme na plátky a mírně navlhčíme mlékem. Jablka si oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky Zapékací misku si vymažeme silně máslem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe plátky housek a na to vrstvu nakrájených jablek, která posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a kousky tvarohu. Vrstvy v pravidelném sledu opakujeme, končíme vrstvou navlhčených housek. Povrch pokapeme ještě rozpuštěným máslem a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali jedno vejce. Pečeme v mírnější troubě asi 45 minut, občas poléváme zbylým mlékem s vajíčkem. Podáváme posypané moučkovým cukrem. Jako vhodný doplněk mohu doporučit sklenici studeného mléka.
Varianty:
Nepřátelé tvarohu jej mohou s klidným svědomím vynechat. Žemlovka má potom jinou, více jablečnou chuť. Pokud máte zbylé bílky, lze ušlehat sníh, zamíchat do něj trochu moučkového cukru a ke konci pečení jej rozetřít na žemlovku a nechat v hodně horké troubě asi 2 minuty zrůžovět.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,048x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žemlovka s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist