Skorošopský salát

Suroviny

1 kg rajčat
500 g paprik
plátek balkánského sýra
500 g točeného salámu

recept nemá fotografii

Postup

Tento salát připravuji často v době, kdy je k dispozici dostatek levných paprik a rajčat, tedy uprostřed vrcholícícho léta (často i na dovolené). Rozpočet je pro čtyřčlennou rodinu, a pokud je salát míněn jako oběd nebo večeře, je k tomu potřeba přidat šišku měkkého chleba.
Rajčata opláchneme a nakrájíme na osminky. Papriky zbavíme jader, opláchneme a nakrájíme na proužky. Uzeninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Balkánský sýr (nebo sýr Istambul) nakrouháme na okurkovém struhadle. Všechny připravené suroviny promícháme. V létě je salát nejchutnější vychlazený.
Vegetariánskou variantou tohoto salátu získáme, když vynecháme uzeninu a nahradíme ji salátovou okurkou (viz obrázek).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 435x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Skorošopský salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist