Skorošopský salát

Suroviny

1 kg rajčat
500 g paprik
plátek balkánského sýra
500 g točeného salámu

recept nemá fotografii

Postup

Tento salát připravuji často v době, kdy je k dispozici dostatek levných paprik a rajčat, tedy uprostřed vrcholícícho léta (často i na dovolené). Rozpočet je pro čtyřčlennou rodinu, a pokud je salát míněn jako oběd nebo večeře, je k tomu potřeba přidat šišku měkkého chleba.
Rajčata opláchneme a nakrájíme na osminky. Papriky zbavíme jader, opláchneme a nakrájíme na proužky. Uzeninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Balkánský sýr (nebo sýr Istambul) nakrouháme na okurkovém struhadle. Všechny připravené suroviny promícháme. V létě je salát nejchutnější vychlazený.
Vegetariánskou variantou tohoto salátu získáme, když vynecháme uzeninu a nahradíme ji salátovou okurkou (viz obrázek).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,313x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Skorošopský salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist