Zelný salát se sušeným ovocem
Suroviny
800 g bílého zelí
100 g sušených švestek
4 lžíce mandlí
Zálivka:
2 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce mléka
2 lžíce citronové šťávy
sůl
mletý pepř

Postup
Při přípravě tohoto salátu dělám často změny v surovinách. Sušené švestky lze nahradit i jiným sušeným ovocem - třeba datlemi, ale i rozinkami. Ořechy lze také nahradit opraženými slunečnicovými semínky. Vyřádit se můžeme i u majonézy - lze použít 4 lžíce vaší oblíbené majonézy, ale potom nepřidáváme jogurt.
Zelí očistíme, opláchneme a nakrouháme na nudličky. Sušené ovoce nakrájíme na kousky (rozinky nekrájíme). Mandle oloupeme, pokrájíme a opražíme. V salátové míse si umícháme majonézovou zálivku a smícháme s ní připravené zelí a sušené ovoce. Necháme odležet alespoň půl hodiny v ledničce. Před podáváním posypeme opečenými mandlemi. Salát lze použít samostatně, ale i jako slavnostní přílohu např. ke kuřeti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,781x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelný salát se sušeným ovocem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!