Zelný salát se sušeným ovocem

Suroviny

800 g bílého zelí
100 g sušených švestek
4 lžíce mandlí
Zálivka:
2 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce mléka
2 lžíce citronové šťávy
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Při přípravě tohoto salátu dělám často změny v surovinách. Sušené švestky lze nahradit i jiným sušeným ovocem - třeba datlemi, ale i rozinkami. Ořechy lze také nahradit opraženými slunečnicovými semínky. Vyřádit se můžeme i u majonézy - lze použít 4 lžíce vaší oblíbené majonézy, ale potom nepřidáváme jogurt.
Zelí očistíme, opláchneme a nakrouháme na nudličky. Sušené ovoce nakrájíme na kousky (rozinky nekrájíme). Mandle oloupeme, pokrájíme a opražíme. V salátové míse si umícháme majonézovou zálivku a smícháme s ní připravené zelí a sušené ovoce. Necháme odležet alespoň půl hodiny v ledničce. Před podáváním posypeme opečenými mandlemi. Salát lze použít samostatně, ale i jako slavnostní přílohu např. ke kuřeti.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,548x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelný salát se sušeným ovocem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist