Salát z vepřového masa a jablek

Suroviny

200 g vepřové pečeně
200 g jablek
2 hlávky salátu
2 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Na tento salát můžeme použít zbytky vepřové pečeně, kterou si nakrájíme na malé kostičky. Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřinec a také nakrájíme na kostičky. Jedno jablko si necháme na ozdobení salátu. Salát opereme a necháme okapat, několik pěkných listů dáme stranou, ostatní rozkrájíme na proužky. Majonézu smícháme s jogurtem a ochutíme citronovou šťávou a solí a smícháme s jablky, masem a proužky zeleného salátu. Odložené listy hlávkového salátu dáme na plochou misku nebo na jednotlivé talíře, navršíme na ně masový salát o ozdobíme plátkem jablka. Podáváme samozřejmě vychlazený. U nás má tento salát neobvyklou úlohu - kromě klasického použití bývá často doplňkem smažených hranolků.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,359x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát z vepřového masa a jablek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist