Salát z vepřového masa a jablek
Suroviny
200 g vepřové pečeně
200 g jablek
2 hlávky salátu
2 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
sůl

Postup
Na tento salát můžeme použít zbytky vepřové pečeně, kterou si nakrájíme na malé kostičky. Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřinec a také nakrájíme na kostičky. Jedno jablko si necháme na ozdobení salátu. Salát opereme a necháme okapat, několik pěkných listů dáme stranou, ostatní rozkrájíme na proužky. Majonézu smícháme s jogurtem a ochutíme citronovou šťávou a solí a smícháme s jablky, masem a proužky zeleného salátu. Odložené listy hlávkového salátu dáme na plochou misku nebo na jednotlivé talíře, navršíme na ně masový salát o ozdobíme plátkem jablka. Podáváme samozřejmě vychlazený. U nás má tento salát neobvyklou úlohu - kromě klasického použití bývá často doplňkem smažených hranolků.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,621x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Salát z vepřového masa a jablek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!