Ledové kačenky

Suroviny

125 g medu
125 g cukru
75 g másla
1 vejce
1 lžička skořice
3 mleté hřebíčky
1 lžička pomerančové kůry
400 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
250 g moučkového cukru na polevu
kandované ovoce na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Med s cukrem a máslem rozehřejeme, rozmícháme a necháme trochu vychladnout. Do vlahého vmnícháme vejce, skořici, hřebíček s strouhanou pomerančovou kůru (může být i sušená nebo lze použít pomerančovou tresť). Jedlou sodu prosijeme do mouky a postupně vmícháme do medové hmoty. Těsto necháme odležet 2 až tři dny na teplém místě.
Troubu si předehřejeme asi na 175 stupňů. Plechy si vyložíme papírem na pečení . Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o síle asi 5 mm a vykrajujeme z něj své oblíbené (geometrické) tvary. Při uvedené teplotě pečeme asi 10 minut.
Na polevu si umícháme 250 g moučkového cukru se 4 lžicemi horké vody a potíráme tím sušenky. Ještě vlhké zdobíme malými kousky barevného kandovaného ovoce .

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,259x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ledové kačenky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist