Selské brambory s vejcem
Suroviny
1 kg brambor
2 cibule
1 pórek
200 g šunkového salámu
4 lžíce másla
1 bobkový list
sůl
kmín
pepř
200 g nakládaných okurek
100 g nakládaných cibulek
4 vejce
zelená petrželka
Postup
Jde o jednoduchý recept a navíc z těch nejběžnějších surovin, které máte doma obvykle k dispozici...
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na velmi jemné plátky (nejlépe na krouhači). Cibuli oloupeme, pórek očistíme a omyjeme. Obojí nakrájíme na kolečka, šunkový salám na proužky. Na velké pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj brambory, cibuli, pórek, šunku a bobkový list, osolíme, opepříme, pokmínujeme. Za stálého obracení opékáma asi 15 minut. Nakonec přidáme nakrájené rozpůlené okurky a cibulky. Na druhé pánvi usmažíme na másle 4 volská oka. Opečené brambory rozdělíme na talíře, navrch položíme volské oko. Dozdobíme zelenou natí (celerovou, ze zelené petržele).
Poznámka:
Místo nakládaných okurek a cibulek lze použít také jinou sterilovanou zeleninovou směs.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,255x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Selské brambory s vejcem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!