Selské brambory s vejcem

Suroviny

1 kg brambor
2 cibule
1 pórek
200 g šunkového salámu
4 lžíce másla
1 bobkový list
sůl
kmín
pepř
200 g nakládaných okurek
100 g nakládaných cibulek
4 vejce
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Jde o jednoduchý recept a navíc z těch nejběžnějších surovin, které máte doma obvykle k dispozici...
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na velmi jemné plátky (nejlépe na krouhači). Cibuli oloupeme, pórek očistíme a omyjeme. Obojí nakrájíme na kolečka, šunkový salám na proužky. Na velké pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj brambory, cibuli, pórek, šunku a bobkový list, osolíme, opepříme, pokmínujeme. Za stálého obracení opékáma asi 15 minut. Nakonec přidáme nakrájené rozpůlené okurky a cibulky. Na druhé pánvi usmažíme na másle 4 volská oka. Opečené brambory rozdělíme na talíře, navrch položíme volské oko. Dozdobíme zelenou natí (celerovou, ze zelené petržele).
Poznámka:
Místo nakládaných okurek a cibulek lze použít také jinou sterilovanou zeleninovou směs.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,255x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Selské brambory s vejcem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist