Selské brambory s vejcem

Suroviny

1 kg brambor
2 cibule
1 pórek
200 g šunkového salámu
4 lžíce másla
1 bobkový list
sůl
kmín
pepř
200 g nakládaných okurek
100 g nakládaných cibulek
4 vejce
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Jde o jednoduchý recept a navíc z těch nejběžnějších surovin, které máte doma obvykle k dispozici...
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na velmi jemné plátky (nejlépe na krouhači). Cibuli oloupeme, pórek očistíme a omyjeme. Obojí nakrájíme na kolečka, šunkový salám na proužky. Na velké pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj brambory, cibuli, pórek, šunku a bobkový list, osolíme, opepříme, pokmínujeme. Za stálého obracení opékáma asi 15 minut. Nakonec přidáme nakrájené rozpůlené okurky a cibulky. Na druhé pánvi usmažíme na másle 4 volská oka. Opečené brambory rozdělíme na talíře, navrch položíme volské oko. Dozdobíme zelenou natí (celerovou, ze zelené petržele).
Poznámka:
Místo nakládaných okurek a cibulek lze použít také jinou sterilovanou zeleninovou směs.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,950x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Selské brambory s vejcem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist