Vepřové plátky s růžičkovou kapustou

Suroviny

500 g růžičkové kapusty
sůl
1 cibule
40 g másla
5 lžic masového vývaru
pepř
muškátový oříšek
1 červené jablko
500 g vepřových plátků z kýty
100 g eidamu

recept nemá fotografii

Postup

Očištěné kapustičky vložíme do osolené vroucí vody a povaříme asi 5 minut - pozor, bez pokličky! Kapustičky scedíme, necháme zchladnout a poté nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtky (podle toho, jak máme kapustičky velké). Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na másle, přidáme kapustu, podlijeme vývarem a dusíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Omyté neoloupané jablko rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a plod nakrájíme na kostičky. Přidáme k zelenině a ještě asi minutu dusíme. Tenké vepřové řízky opečeme na rozehřátém tuku asi 1 minutu z každé strany, osolíme a opepříme. Zapékací misku vytřeme lehce máslem, narovnáme do ní vepřové řízky, zakryjeme zeleninou a zasypeme strouhaným eidamem. Zapékáme v troubě, až se sýr roztaví. Vhodnou přílohou jsou brambory, ale i bramborová kaše.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,378x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky s růžičkovou kapustou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist