Obalovaná kapusta
Suroviny
1 kapusta
100 g hladké mouky
1 vejce
strouhaná houska
sůl
olej
Postup
Kapustovou hlávku v celku uvaříme v osolené vodě, pozor, nepřikrýváme pokličkou! Necháme ji trochu zchladnout a nakrájíme ji asi na centimetr silné plátky. Ty obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji, nejlépe ve fritovacím hrnci. Podávat můžeme s bramborem, s chlebem, labužníci mohou použít i některou hotovou majonézovou omáčku k polití kapusty. Všichni mohou přidat zeleninový salát.
Poznámka:
Ideální je použít mladou, čerstvou kapustu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,097x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Obalovaná kapusta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!