Vepřové řízky zapečené se zelím

Suroviny

400 g vepřových řízků
sůl
pepř
2 lžíce oleje
4 jalovčinky
1 bobkový list
50 g slaniny
2 cibule
500 g kysaného zelí
500 g brambor
250 ml smetany
150 g zakysané smetany
1 lžička majoránky
kmín

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Krátce je opečeme na rozehřátém oleji s bobkovým listem a jalovčinkami. Vyjmeme z pánve. Oloupeme si cibuli a nakrájíme na kostičky, slaninu také nakrájíme na kostičky - na uvolněné pánvi necháme slaninu lehce rozškvařit, zpěníme na ni cibuli a přimícháme kysané zelí. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na tenké plátky. Do máslem vymaštěné zapékací misky vkládáme po vrstvách kysané zelí, naso a brambory. Zalijeme smetanou rozmíchanou se zakysanou smetanou, majoránkou, solí a pepřem. Zapékáme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 50 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,825x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové řízky zapečené se zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist