Zeleninový salát s křenovou zálivkou

Suroviny

2 mrkve
250 g červeného zelí
250 g celeru
1 lžíce strouhaného křenu
2 jablka
2 lžíce citronové šťávy
sůl
mletý pepř
100 ml smetany ke šlehání
cukr

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou a omytou mrkev a celer a také omytá jablka nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Zelí nakrouháme (nakrájíme na proužky), předvaříme 3 minuty v osolené vařící vodě a dáme okapat. Smetanu zpola ušleháme, vmícháme do ní špetku cukru, citronovou šťávu, strouhaný křen a okořeníme ji mletým pepřem. Zelí s ostatní zeleninou spolu smícháme a přelijeme vychlazenou zálivkou.
Poznámky:
Místo smetany ke šlehání lze také použít bílý jogurt.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,051x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninový salát s křenovou zálivkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist