Hastrmani
Suroviny
500 g hrubé mouky
4 lžíce vlažného mléka
1 lžíčka cukru
30 g kvasnic
250 g tuku

Postup
Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka s trochou cukru a necháme je vzejít. Tuk si rozpustíme a necháme zchladnout. Ze všech připravených surovin vypracujeme hladké těsto - vařečkou nebo ve hnětači. Bochánek těsta ponoříme na 2 hodiny do studené vody - proto se toto cukroví jmenuje po hastrmanech. Potom je vyjmeme, vysušíme v utěrce, na pomoučeném válu vyválíme plát o síle asi 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary (např. hvězdičky. Pečeme do růžova na lehce vymaštěném plechu (stačí vytřít obalem od másla či Hery). Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,651x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Hastrmani
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!