Hastrmani

Suroviny

500 g hrubé mouky
4 lžíce vlažného mléka
1 lžíčka cukru
30 g kvasnic
250 g tuku

recept nemá fotografii

Postup

Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka s trochou cukru a necháme je vzejít. Tuk si rozpustíme a necháme zchladnout. Ze všech připravených surovin vypracujeme hladké těsto - vařečkou nebo ve hnětači. Bochánek těsta ponoříme na 2 hodiny do studené vody - proto se toto cukroví jmenuje po hastrmanech. Potom je vyjmeme, vysušíme v utěrce, na pomoučeném válu vyválíme plát o síle asi 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary (např. hvězdičky. Pečeme do růžova na lehce vymaštěném plechu (stačí vytřít obalem od másla či Hery). Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,597x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hastrmani


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist